Meteren Orthodontie: rechte tanden, gezond gebit

Met je gebit wil je levenslang doen. Dat lukt alleen als je er goed voor zorgt en dat lukt alleen als tanden en kiezen netjes recht staan – want dan kun je overal goed bij. Bij Meteren Orthodontie is dat het doel: je een gebit geven dat gemakkelijk schoon te houden is en waarmee je gezien wilt worden.

Zo kort en makkelijk mogelijk

We weten dat de tijd dat je een beugel draagt niet de leukste is. Je moet eraan wennen. Eten gaat soms lastiger en de meeste beugels zie je zitten. Een tand of kies op zijn plek krijgen heeft bovendien z’n tijd nodig.

Daarom zoeken we samen naar de manier waarop je zo kort mogelijk onder behandeling bent. We maken het zo makkelijk mogelijk om afspraken in te plannen of te verzetten en we zijn op maandag en dinsdag tot 18.00 uur open, voor als je tijdens kantooruren niet kunt. Lees meer over de behandeling.

We zijn ook altijd op zoek naar de nieuwste behandelmethoden en manieren om bijvoorbeeld straling te verminderen bij de foto’s die we moeten maken. Lees bijvoorbeeld meer over het schildje dat tandarts Reinier Hoogeveen uitvond.

[kadertekst of verwijzing]

Tandarts of orthodontist?

De behandelaars van Meteren Orthodontie zijn tandartsen die zich volledig hebben toegelegd op orthodontie. Beiden zijn Master of Orthodontics, een titel die je behaalt na een 3-jarige masteropleiding. Orthodontisten hebben een andere weg bewandeld: via een specialisatie aan een universiteit.

En wie is er dan beter?

Over de kwaliteit zegt het onderscheid niets: in beide groepen tref je goede en helaas ook minder goede behandelaars. In Nederland voeren tandartsen ongeveer 40 procent van de orthodontische behandelingen uit, orthodontisten de andere 60 procent. Vraag je tandarts of je bij Meteren Orthodontie aan het juiste adres bent.

 

> Bekijk alles

Nieuwe site!

Overzichtelijk, van deze tijd, met mooie fotografie. Dat waren de eisen die we stelden aan een nieuwe site. We zijn blij dat-ie