Over Meteren Orthodontie

Meteren Orthodontie is een moderne praktijk. Bij ons draait alles om mensen op een prettige en kundige manier aan een zo goed mogelijk gebit helpen. We gebruiken daarvoor de laatste wetenschappelijke inzichten en de modernste technieken.

We zijn ook altijd op zoek naar de modernste behandelmethoden en manieren om bijvoorbeeld straling te verminderen bij de foto’s die we moeten maken. Zo vond ‘onze’ tandarts Reinier Hoogeveen een schildje uit waardoor je minder blootgesteld wordt aan straling. Dat schildje wordt nu door steeds meer tandartsen gebruikt.

Expertise up-to-date

Na- en bijscholing houden de kennis en vaardigheden van onze medewerkers up-to-date.
Is er specifieke expertise nodig die wij niet in huis hebben? Je mag erop vertrouwen dat we je dan direct verwijzen naar een geschikte partij.
We staan ingeschreven bij het OK  Register, het kwaliteitsregister van de Orthodontische Vereniging van Algemeen Practici (OVAP)  en bij het Kwaliteitsregister Tandartsen.

                         Kwaliteitsreigster Tandartsen

Tandarts of orthodontist?

De tandartsen van Meteren Orthodontie, hebben na hun universitaire opleiding tandheelkunde een driejarige Master of Science in de orthodontie gedaan. Orthodontisten hebben een andere weg bewandeld via een vier jarige full-time specialisatie.

En wie is er dan beter?

In Nederland voeren tandartsen ongeveer 40 procent van de orthodontische behandelingen uit, orthodontisten de andere 60 procent. Over de kwaliteit zegt het onderscheid niets: in beide groepen tref je goede en helaas ook minder goede behandelaars. Dit is zelfs expliciet aan de orde geweest in de Tweede Kamer na vragen hierover. Het antwoord was ondubbelzinnig: er is nooit aangetoond dat er verschil is. Het feit dat sinds 2004 bijna alle tandartsen uit onze regio naar onze praktijk doorverwijzen, zegt wat ons betreft voldoende.

De tandartsen van Meteren Orthodontie

Reinier Hoogeveen

Dr. Reinier Hoogeveen, is in 1984 afgestudeerd als tandarts aan de Rijksuniversiteit Utrecht. In 2013 behaalde hij de academische graad Master of Science (MSc) in Orthodontics aan de Donau Universiteit Krems in Oostenrijk. In 2004 begon hij Meteren Orthodontie.

Naast zijn werk voor Meteren Orthodontie is Reinier sinds 2011 docent aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. In 2016 verdedigde Reinier daar met succes zijn proefschrift Dose reduction in Orthodontic Radiology. Hij publiceert geregeld in nationale en internationale wetenschappelijke tijdschriften.

 


Mirjam Dam

Drs. Mirjam Dam, is afgestudeerd als tandarts aan de Universiteit van Amsterdam in 1990. Vanaf 2017 is Mirjam een ik de 3 jarige opleiding begonnen: MSc. Master of Science in Orthodontics aan De Donau Universiteit Krems, Oostenrijk (locatie Bonn)