Overstappen vanuit een andere orthodontiepraktijk

We nemen in het algemeen liever geen lopende behandelingen over. Dat is omdat er soms verschillen in inzichten zijn en verschillende behandeltechnieken, bijvoorbeeld de soort brackets (slotjes) die worden toegepast.

Maar als je verhuisd bent, kan het nodig zijn om toch over te stappen naar een andere orthodontische praktijk. In een dergelijk geval maken we een uitzondering. We willen daarvoor wel graag eerst overleggen met je behandelend orthodontist of tandarts.

Verder willen we aan het begin van de behandeling nieuwe röntgenfoto’s maken. Ook hebben we de foto’s en de afdrukken van het gebit nodig die aan het begin van de behandeling gemaakt zijn.

Op basis van al deze informatie bespreken we wat de mogelijkheden zijn, hoe lang de behandeling zal duren en wat de kosten zijn.

Second opinion

Ben je ergens anders onder behandeling, maar wil je een second opinion (een tweede mening), maak dan telefonisch een afspraak en vertel waar het om gaat. Neem zo veel mogelijk gegevens mee zoals (röntgen)foto’s en modellen. Je kunt die opvragen bij je zorgverlener en meenemen naar het consult.

Tijdens het consult vertellen we onze conclusies, die we ook graag delen met je zorgverlener. Dat doen we alleen na je goedkeuring.

De kosten van een second opinion zijn € 95,13.

Objectiviteit

Let op: na een second opinion mogen wij de behandeling nooit overnemen of er een starten. Dat is wettelijk zo geregeld. Neem je na het horen van onze mening het besluit dat je wilt overstappen, dan zul je daarvoor een andere behandelaar moeten kiezen. Op deze manier is de objectiviteit gewaarborgd.